Bozkır'da Göksu Taşeli Kalkınma Projesi 2022 Ekonomik Yatırım Hibe Programı gerçekleştirildi.


Göksu Taşeli Havzası Kalkınma Projesi 2022 Yılı Ekonomik Yatırım ve Hibe Programı gerçekleştirildi. 



Bozkır Atatürk Stadyumun bahçesinde gerçekleştirilen etkinlikte 2022 yılında ilçeye hibe olarak verilen ekipmanlar sergilendi. 

GTHKP hibe programları kapsamında Bozkır İlçemizde 2022 yılında, %70-80 hibe oranıyla 42 adet bahçe el traktörü, 5 adet damla sulama sistemi, 19 adet güneş enerjili bireysel mobil sulama sistemi (GES), 5 adet arıcı karavanı 1 adet kazıcı yükleyici; ayrıca %100 hibe desteğiyle 12 adet süt sağım makinesi ve krema makinesi olmak üzere toplam 4.937.240 TL yatırım tutarındaki makine ve ekipmanlar hak sahiplerine teslim edildi.

Hibe teslim törenine Bozkır Kaymakamı Tolga Turan, Ahırlı Kaymakamı Alperen Celepci, Güneysınır Kaymakamı Osman Sarı, Yalıhüyük Kaymakamı İbrahim Yazıcı, Konya İl Tarım ve Orman Müdür Vekili İbrahim Töke, Bozkır Belediye Başkanı Sadettin Saygı, Bozkır Ziraat Odası Başkanı Ali Öztürk proje ilçeleri ile komşu ilçelerin müdürleri, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşları temsilcileri, teknik personeller ve çiftçiler katıldı.

2022 Yılı Ekonomik Yatırım ve Hibe Programı kapsamında Bozkır Kaymakamı Tolga TURAN Bozkırlı üreticilere hitap etti.

Kaymakam Turan yaptığı konuşmada "Kıymetli Bozkırlı Hemşehrilerim;

Göksu Taşeli Havzası Kalkınma Projesi Tarım ve Orman Bakanlığı, Tarım Reformu Genel Müdürlüğü İFAD (Uluslararası Tarımsal Kalkınma Fonu) eş finansmanı ile Konya ve Karaman illerinde toplam 11 İlçe ve bu İlçelere bağlı toplam 238 köy ve kırsal mahallede uygulanmaktadır. Projenin genel hedefi; sürdürülebilir doğal kaynak yönetimi yoluyla ekonomik çeşitliliğin desteklenmesi, iklim şoklarına karşı direncin güçlendirilmesi ve geliştirilen tarımsal üretim ve pazarlama faaliyetleri ile değer zinciri yaratılarak çiftçilerin gelirlerinin artırılmasıdır. Ayrıca, proje kapsamındaki köy ve kırsal mahallelerimizin tarımsal verimliliği yüksek modern üretim modelleriyle buluşmaları, ortak doğal kaynakların ve tarımsal çeşitliliğin daha iyi yönetilmesi ile birlikte ekonomik yönden güçlenmesi için değerli bir kazanımdır.

Göksu Taşeli Havzası Kalkınma Projesi kapsamında 2018-2022 yılları arasında ilçemizde 41 ayrı hibe kaleminden 876 üreticimize toplamda 26 Milyon TL değerinde proje hayata geçirilmiş bu faaliyetler için ortalama %90 hibe desteği sağlanmıştır.

İçerisinde bulunduğumuz 2022 yılında; 42 üreticimize 1.708.000,00 TL değerinde Bahçe El Traktörü, S.S. Sarıoğlan Beldesi Tarımsal Kalkınma Kooperatifimize 1.443.750,00 TL değerinde bir adet kazıcı yükleyici, 19 üreticimize 988.000,00 TL değerinde Taşınabilir Güneş Enerjili Sulama Sistemi, 5 üreticimize 580.000,00 TL değerinde Arıcı Karavanı ve 5 üreticimize 117.090,00 TL değerinde Damlama Sulama Sistemi, envanteri oluşturulmuştur.

İlçemizin tarımsal üretimine ve gelişimine katkı sağlayacak ve bugün teslimatını gerçekleştireceğimiz ekipmanların İlçemize, çiftçilerimize ve Bozkır halkımıza hayırlı ve bereketli olmasını dilerim" dedi. 

Bozkır Belediye Başkanı Saygı yaptığı konuşmada "Kurumlarımızla birlikte güçlerimizi birleştirerek, 2019 yılından bu yana 41 farklı hibe kaleminden 879 üreticimize, toplamda 23 milyonu aşan hibe desteği sağladık

Göksu Taşeli Havzası Kalkınma Projesi kapsamında üreticilere hibe desteği ile aldıkları makina ve ekipmanlar düzenlenen tören ile teslim edildi. Göreve geldiğimiz 2019 yılından bu yana ilçemize 41 farklı kalemde toplamda 23 milyonu aşan hibe desteği sağlandı.

Üreten bir Bozkır için çalıştıklarını sözlerine ekleyen Başkan Saygı sözlerine şu şekilde devam etti "Göreve geldiğimizde öncelik olarak verdiğimiz en önemli iki kalem vardı. Bunlardan birisi istihdamı artırmak diğeri ise üretimi artırarak üreten bir Bozkırdı. Hamdolsun gece gündüz demeden her hedefimizi bir bir gerçekleştiriyoruz. Göksu Taşeli Havzası Kalkınma Projesi kapsamında bugünde 5 arıcımıza baraka, Sarıoğlan beldesi kalkınma kooperatifimize kazıcı yükleyici, 12 üreticimize süt sağım makinesi, 19 üreticimize taşınabilir güneş enerjili sulama sistemi, 5 üreticimize damlama sulama sistemi 42 üreticimize bahçe el traktörlerimizi teslim etmek için burada bulunmaktayız.

İstiyoruz ki Bozkır gençliği üretsin, birlikte çalışma kültürünü geliştirsin, bunun içinde kırsalda yaşayan veya yaşamak isteyen gençlerimize arazi ve makine ekipman noktasında Göksu Taşeli ve belediye ile ortak bir proje hazırlığı içerisindeyiz.

Bu desteklerin ilçemize kazandırılmasında emekleri olan başta Ziya Altunyaldız vekilimiz olmak üzere, İl Tarım ve Orman Müdürlüğümüze teşekkür ediyorum. "dedi.

Bozkır Ziraat Odası Başkanı Ali Öztürk yaptığı açıklamada "Bugün teslimatı gerçekleştirilecek olan  Kazıcı ve yükleyicimiz  üreticilerimizin özellikle meyilli arazilerinde teraslama çalışmalarında üreticilerimizin girdi maliyetlerini azaltmak ile birlikte bölgemizdeki atıl arazilerin tarıma kazandırılmasını sağlayacaktır. 

İlçemizde gerçekleştirilen projelerimize desteklerini esirgemeyen başta Ziya Altunyıldız vekilimiz başta olmak üzere, Konya İl Tarim Müdürlüğümüze, Bozkır Belediye Başkanımız Sadettin Saygı'ya şahsım odamız ve üreticilerimiz adına teşekkür eder. Makina ekipmanların Üreticilerimize ve Bozkırımıza hayırlı olmasını dilerim" dedi. 

Son Fotoğraflar

Tüm Fotoğraflar