​Bozkır’da Elma mesaisi yoğun bir şekilde devam ediyor.


Konya'nın Bozkır ilçesinde iki aydır devam eden elma mesaiyi son bir ay kala yoğun bir şekilde devam ediyor.

Konya'nın Bozkır ilçesinde Elmaların olgunlaşmasıyla beraber başlayan sezonda sonunun son ayında dalından toplanan elmalar boylama yapıldıktan sonra iç piyasaya ve dış piyasaya gönderiliyor.


Sezonun son ayında oldukları için işlerinin biraz daha arttığını belirten Elma Üreticisi Ali Ata, 15 kişilik bir ekiple boylama ve sandıklama yaptıklarını belirtirken 15-20 kişilik 3 ekip olarak bahçede de kadınların elma topladığını belirtti.

Bozkır Haber 
muhabirine açıklamalar da bulunan Bozkır ilçesi Sazlı mahallesinden Elma Üreticisi Ata, yaptığı açıklama da "Sazlı köyümüzde yıllardan beridir meyvecilik la uğraşıyoruz. Yaz aylarında bağ ve bahçelerimizle ilgileniyoruz. Kış ayları gelince de Elma yapıyoruz. Bu sene sezonu açalı 45-50 gün oldu.

Kendimize ait bu işletmede bahçelerimizden topladığımız elmaların boylarını ve kasalamasını yapıyoruz. Piyasa çektiği kadarıyla piyasaya çalışıyoruz, piyasa harici olarak da Buzhaneye ürünlerimizi gönderiyoruz.

Bu sene üretim sezonumuz oldukça bereketli geçti. Bahçelerimizden aldığımız Elma verimi çok güzel oldu. Ürünlerimizin kalitesi de çok güzel. Açıkça söylemek gerekirse beklediğimizin de çok üstünde ürün elde ettik.

Burada beraber çalıştığımız arkadaşlarımızın da kendi bahçeleri ve ürünleri var. Kendi bahçelerindeki ürünlerini kaldırdıktan sonra bana çalışmaya geliyorlar ve sezon sonuna kadar beraber çalışıyoruz.

Bölgemizde Amasya, Golden, Starking ve Arap kızı çeşitlerini üretiyoruz. Ürünlerimizi iç piyasadan İstanbul, İzmir ve Konya hallerine gönderiyoruz. Gönderdiğimiz ürünlerimizin birinci sınıf olanları da gönderdiğimiz hallerden de Yurtdışına gönderiliyor.

15 kişi olarak burada çalışıyoruz ama üç ekip olarak her ekipte 20-30 kişilik kadın işçimizde bahçede elma toplamaya devam ediyoruz. Şu an boylama yaptığımız ürünümüz çok fazla ve bir ay kadarda bahçeden ürün gelmeye devam eder" dedi.

Son Fotoğraflar

Tüm Fotoğraflar