Bozkır'da "20 Mayıs Dünya Arı Günü" dolayısyla Minik Öğrenciler​e​ Tatlı bir ikramla Arılar​ anlatıldı.


Konya'nın Bozkır ilçesinde, modern arıcılığın öncüsü Anton Janša'nın doğum günü olan ve tüm dünyada ekosistemdeki tozlayıcıların önemine dikkat çekmek amacıyla kutlanan 20 Mayıs Dünya Arı Günü nedeniyle anlamlı bir etkinlik düzenlendi. Bozkır Tarımsal Kalkınma Kooperatifi, bu özel günde ilçedeki 4. sınıf öğrencilerine yönelik arıların dünyasını keşfettiren bir program hazırladı.

Arıların Yaşam Döngüsü ve İnsanlığa Katkısı Anlatıldı

Etkinlikte, Bozkır Tarımsal Kalkınma Kooperatifi Yönetim Kurulu Üyesi ve Veteriner Hekim Kamil Kibar, Vali Kemal Katıtaş İlkokulu öğrencileriyle buluştu. Kibar, "Dünya gıda üretiminin %70 oranın arıların tozlaşmasına bağlı olduğunu" vurgulayarak şunları söyledi:

"Arılar sadece bal üretmez, doğadaki dengeyi de sağlar. Anton Janša'nın bize öğrettiği gibi, onları korumak hepimizin görevi. Bir arı, ömrü boyunca sadece bir çay kaşığı bal üretebilir. Bu yüzden her damlasını özenle tüketmeliyiz."

Bozkır'ın Doğal Lezzeti: Kooperatif Balı İkramı

Öğrencilere, kooperatif üyesi arıcıların ürettiği %100 doğal Bozkır balı ikram edildi. Kibar, balın besin değerlerini anlatırken, "Bu bal, binlerce çiçeğin nektarından oluşuyor. Sizler onu yerken, aynı zamanda doğanın mucizesini de tüketiyorsunuz" ifadelerini kullandı.

Toplumsal Farkındalık ve Gelecek Nesillere Miras

Program, öğrencilerin sorularının yanıtlanması ve toplu fotoğraf çekimiyle sona erdi. Kooperatif yetkilileri, "Amacımız, çocuklarımıza sürdürülebilir tarım ve arı sevgisi aşılamak" diyerek Dünya Arı Günü'nün önemine dikkat çekti.

Son Fotoğraflar

Tüm Fotoğraflar