Bozkır’da Tarla Günü etkinliği düzenlendi.



KONYA (AA) - Konya'nın Bozkır ilçesinde, KOP Destekliyor Bozkır Tarımı Makineleşiyor ve Çiftlik Gübresi Toprakla Buluşuyor Tarla Günü etkinliği gerçekleştirildi.  


Bozkır İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü ve Bozkır Ziraat Odası'nın düzenlemiş olduğu projeyle, Kop Teyap programından destek almaya hak kazanan "KOP Destekliyor Bozkır Tarımı Makineleşiyor" ve "Çiftlik Gübresi Toprakla Buluşuyor Organik madde artıyor" projelerinin tanıtımı için Bozkır ilçesinde yoğun katılımlı Tarla günü etkinliği düzenlendi.  


Bozkır Torku Fabrikası Bahçesinde gerçekleştirilen etkinlikte Projeler kapsamında Bozkır Ziraat Odasına kazandırılan ve Odanın hizmet bölgeleri Olan Bozkır, Ahırlı ve Yalıhüyük'ün yanı sıra komşu ilçeler olan Hadim ve Güneysınır çiftçilerine de hizmet veren ve verecek ekipmanlar tanıtıldı.  


Programın açılış konuşmasını gerçekleştiren Bozkır İlçe Tarım Müdürü Halil Durmuş yaptığı konuşmasında "Kop Teyap programından destek almaya hak kazanan "KOP Destekliyor Bozkır Tarımı Makineleşiyor" ve "Çiftlik Gübresi Toprakla Buluşuyor Organik madde" artıyor projemiz için siz değerli üreticilerimizin toprak hazırlığından ürün işleme ve hasada kadar ihtiyaç duyacakları makine ve ekipmanları temin edip sizlerin hizmetine sunmaya çalıştık.  

Bu proje kapsamında Anıza doğrudan ekim mibzeri, Pülverizatör, Rotovatör, Katı gübre dağıtma römorku, Taş Kırma makinası ve Silaj biçme makinesi KOP Bölge Kalkınma idaresi Başkanlığımızın desteği ile temin edilmiştir.  


Projelerimizin toplam bütçesi 330bin liradır. Bu projeler kapsamında ilçemizdeki küçük ve parçalı araziler için ağır bir maliyet olan makinalıma problemini ortadan kaldırmış bulunmaktayız. Bu sayede ilçedeki çiftçilerimizin girdi maliyetleri aşağı çekilerek karlılıkları artırılmıştır.  


Proje kapsamında temin edilen ekipmanlar sayesinde tam bir tarım sezonu boyunca ihtiyacımız olan makinaların çoğunluğunu projemiz nezdinde edinmiş olduk.  


Bu ekipmanların temin edilmesinden dolayı KOP başkanımıza ve tüm personellerine, Projelerimize başından sonuna kadar destek veren Ak Parti Konya Millet Vekilimiz Ziya Altunyaldız'a teşekkürlerimizi sunuyorum ve ekipmanlarımızın üreticilerimize hayırlı olmasını temenni ediyorum" dedi.  


Bozkır Ziraat Odası Başkanı Ali Öztürk yaptığı konuşmasında "Bozkır ilçe Tarım ve Orman Müdürlüğümüz ile birlikte yürüttüğümüz "KOP Destekliyor Bozkır Tarımı Makineleşiyor" ve "Çiftlik Gübresi Toprakla Buluşuyor Organik madde artıyor" projeleri Odamızın sorumluluk alanındaki çok sayıda çiftçimize hizmet edecek ekipmanlar kazandırdık.  


Bölgemizin kırsal bir bölge olmasından dolayı ve çiftçilerimizin tarım alanlarının çok küçük olması sebebiyle çiftçilerimiz bu küçük alanların ekim ve dikiminde isteseler de makine ekipman alıp kullanamıyorlardı. Bölgemizde bu sıkıntıyı gördüğümüz için odamıza güç kapasitesi yüksek bir Traktör aldık. Odamız iktisadi işletmesine almış olduğumuz bu ekipman için Bozkır İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğümüzle yaptığımız projeler kapsamında çiftçimize toprağın hazırlanmasından başlayarak ekime ve hasada kadar hizmet edecek ekipmanları KOP Bölge Kalkınma idaresi Başkanlığımızın desteği ve Konya Büyükşehir Belediyemizin desteği ile temin ettik.  


İçinde bulunduğumuz teknoloji çağında Tarımda 4.0'ın öne çıktığı günümüzde bölge çiftçilerimizin mekanizasyon ve teknoloji ile buluşturan projeleri, hazırlayan, uygulayan, Bozkır İlçe Tarım Müdürlüğümüzün kıymetli çalışanlarına, bu projelere destek verip girdi maliyetlerimizi düşürerek çiftçilerimize hizmet etmemizi kolaylaştıran KOP Başkanımızı ve tüm personellerine, Ak Parti Konya Millet Vekilimiz Ziya Altunyaldız'a, Makine parkurumuza Balya Makinesi ile destek veren Büyükşehir Belediye Başkanımız Uğur İbrahim Altay'a ve Bozkır Belediye Başkanımız Sadettin Saygı'ya teşekkürlerimizi sunuyorum" dedi.  

Bozkır Sarıoğlan Torku Meyve Suyu İşleme Tesisi bahçesinde gerçekleştirilen Tarla Günü etkinliğine Programa  Bozkır Kaymakamı Fatmagül Dalmış, Ahırlı Kaymakamı İbrahim Pelit, KOP Bölge İdaresi Başkanı Mahmut Sami Şahin, Bozkır Belediye Başkanı Sadettin Saygı, Ahırlı Belediye Başkanı İsa Akgül, Yalıhüyük Belediye Başkanı Hasan Koçer, Hadim Belediye Başkanı Ahmet Hadimioğlu, Güneysınır Belediye Başkanı Ahmet Demir, Konya Tarım ve Orman İl Müdürü Ali Ergin, Güneysınır Ziraat Odası Başkanı Mustafa Akman, Hadim Ziraat Odası Başkanı Adem Arslanhan, Akören Ziraat Odası Başkanı Ahmet Uğuz, TZOB İl Delegesi Murat Yaman, Bozkır Cumhuriyet Savcısı Burak Öztürk, Hakim Olcay Karataş, Ak Parti İl Başkan Yardımcısı Ahmet Fidan ve Rıfat Çenesiz, Ak Parti Bozkır İlçe Başkanı Kadir Güven Ak Parti Hadim İlçe Başkanı Ahmet Özbahar kurum amirleri Çevre İlçe Tarım Müdürleri ve çok sayıda çiftçi katıldı. 

 

Son Fotoğraflar

Tüm Fotoğraflar