Temmuz Organik Çiftliği Bağbozumunda buluşalım!


Temmuz Organik Çiftliği  2. Bağbozumu Şenliği bu yıl 30 Eylül–1 Ekim 2017 tarihlerinde yapılacak olan çeşitli etkinliklerle gerçekleştirilecektir.

Temmuz Organik Çiftliği'nde 30 Eylül–1 Ekim tarihleri arasında ikincisi düzenlenecek Bağbozumu Şenliğinin bu yılki konukları arasında Fitoterapi Uzmanı Dr. Ümit Aktaş var. Okçuluk, paramotor, yamaç paraşütü, el sanatları, müzik dinletileri gibi renkli etkinliklerin yer alacağı şenlikte geçen yıl olduğu gibi Takkeli Dağı zirve yürüyüşü de gerçekleştirilecek.


Konya'nın kıraç toprağında gojiberryden sarı kantorana, ekinezya dan kapariye, melisadan lavantaya 22 değişik başlıkta organik sertifikalı tıbbi aromatik bitkiler ve 30 yakın meyve sebze üretim yapan Temmuz Organik Çiftliğinde 2. Bağbozumu Şenliği30 Eylül–1 Ekim tarihleri arasında düzenlenecek..

       Temmuz Organik Çiftliği yetkilileri Muammer ve Merve Şen, bağbozumu programı hakkında şu bilgileri verdiler. " 20 bin metrekarelik alan üzerine kurulu Temmuz Organik Çiftliğinde gerçekleşecek 2. Bağbozumu Şenliğinin onur konukları Fitoterapi Uzmanı Dr. Ümit Aktaş,  Bezmialem Üniversitesi Eczacılık Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Murat Kartal, doğal besin destekleri sektöründe faaliyet gösteren Zade&Vital firmasının Genel Müdürü Dr. Beril Koparan ve Konya İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğünden organik tarım uzmanı Nuriye Erdi de yer alacak

      Şenlikte konukların eğlenceli zaman geçirmesi için çeşitli etkinlikler ve eğlenceler de düzenlenecek. Fitoterapi Uzmanı Dr Ümit Aktaşın konferansına ilaveten okuyucuları ile kitap standında buluşup kitaplarını imzalayacaktır. Yazar Gündoğdu Yıldırım'ın okuyucular ile buluşması El Sanatı Uzman Filiz Sertan Kizilin Taş bebek koleksiyonunu sergisi Mine Takta nin Çini el sanatı sergisi ve müzik eğitimcisi Mete Burubatur un  7 den 70 ritim atölye etkinliği ve Geleneksel Türk Okçuluk Federasyonu Başkanı Ömer Koç önderliğinde okçuluk gösteri ve yarışları yapılacaktır. Bunun yanında gün boyu ve gece kamp ateşi başında misafirlere müzik ziyafeti verilecektir. Şenliğin ikinci günü sabah gün doğumunda Kondak Dağcılık Başkanı Arif Solmaz önderliğinde sönmüş volkanik Takkeli Dağın tırmanışı ve hititler döneminden kalan antik kent ziyareti yapılacaktır.

          Türkiye'de organik sertifikalı bitkisel drog üretimi yapan tek üretici firma olan Temmuz Organik Çiftliği, tarımın öncü şehirlerinden Konya'da 2014'ten bu yana faaliyetlerini sürdürüyor. Doğal ve organik beslenmeyi bir yaşam tarzı haline getiren Muammer ve Merve Şen çifti, oğulları Temmuz'un da dünyaya gelmesinin ardından, bu felsefeyi ulaşabilecekleri kadar insana aşılamak üzere 20 bin metrekarelik bir çiftlikte organik tarıma başladılar. Çiftliklerinde organik sertifikalı ürettikleri onlarca ürünün yanı sıra, kapariden, salçaya, sirkeden pekmeze birçok gıda ürününü de hazırlanıyor.

 

Son Fotoğraflar

Tüm Fotoğraflar