Başkan Akyürek: Bir Ağaç Bir Hayat Demektir


​Konya'ya 2023 yılına kadar 80 milyon fidan dikecek olan Büyükşehir Belediyesi, 2016 yılında 5 milyon fidanı toprakla buluşturuyor. 21 Mart Dünya Ormancılık Günü ve Orman Haftası'nda düzenlenen fidan dikim törenine katılan Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, "Kıyametin kopacağını bile bilsek, elimizdeki fidanı hemen toprakla buluşturmalıyız. Bir ağaç bir hayat demektir" dedi. Programa Konya Valisi Muammer Erol, 3. Ana Jet Üs ve Garnizon Komutanı Hv. Plt. Tümg. Haluk Şahar, AK Parti Konya Milletvekili Ahmet Sorgun ile binlerce öğrenci ve davetli katıldı.

Konya Büyükşehir Belediyesi, 2023 yılına kadar dikeceği 80 milyon fidanın 5 milyonunu daha toprakla buluşturuyor.

21 Mart Dünya Ormancılık Günü ve Orman Haftası'nda Selçuklu İlçesi Ardıçlı Mahallesi'nde yoğun katılımla gerçekleşen fidan dikim töreninde konuşan Konya Orman Bölge Müdürü Bekir Karacabey, ağaçlandırılan bir yerin orman vasfını kazanabilmesi için üzerinden 80 yıl geçmesi gerektiğini belirterek, bu nedenle yapılan ağaçlandırma çalışmalarının korunmasının önem arz ettiğini söyledi.

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Orman Bölge Müdürlüğü ile işbirliği içinde Konya'daki 80 milyon ağaç kampanyasının önemli bir aşamasını gerçekleştirdiklerini ifade etti. Konya'nın şu anda Türkiye'de orman varlığı en çok olan 3-4 ilden birisi olduğunu vurgulayan Başkan Akyürek, "Konya'nın yüzde 13'ü ormanlarla kaplı. Bu da 5 bin kilometrekareye yakın bir orman alanı var demek. Konya'nın orman alanı birçok şehrimizin toplam alanına eşit. Akşehir'den başlayan, Beyşehir, Seydişehir, Bozkır, Hadim, Taşkent'ten devam eden, Ermenek'e uzanan güney hattımız tamamıyla ormanlarla kaplı durumda. Şimdi bu bozkırları da yeşertme aşamasındayız" dedi.

YEŞİL UMUT IŞIĞIDIR

"Yeşil İçinde Konya" sloganıyla yola çıktıklarını, "Çiçek Gibi Bir Konya" hedefi için canla başla çalışmaya devam ettiklerini kaydeden Başkan Akyürek, bugün Konya merkezde yeşil alan miktarının 15 sene öncesine göre 3-4 katına çıktığını söyledi.

2023 hedefi doğrultusunda Türkiye lider ülke olurken, Konya'nın da lider şehir olmak için adım adım yoluna devam ettiğini kaydeden Başkan Akyürek, "Kıyametin kopacağını bile bilsek, elimizdeki fidanı hemen toprakla buluşturmalıyız. Ağaç deyip geçmeyelim. Yeşili olmayan, yeşille buluşmayan bölgeler hüzün verir, insana karamsarlık aşılar. Bir ağaç bir hayat demektir. Bir ağaç binlerce börtü böceğe, kuşa ve gölgelendirdiği tüm canlılara, insanlara adeta umut ışığıdır, yeni bir hayatın müjdeleyicisidir" diye konuştu.

Başkan Akyürek, programa katılan öğrencilere de hayatları boyunca ağaç dikmeye devam etmeleri tavsiyesinde bulundu.

21 MART BAHARI MÜJDELER

AK Parti Konya Milletvekili Ahmet Sorgun, 21 Mart'ın baharın habercisi, tabiatın uyanışı, neşe ve heyecan kaynağı olduğunu belirterek, "Ama ne yazık ki, bazen 21 Mart'ı amacından saptıranlar olabiliyor. Ne yazık ki bazıları fidan gibi insanları toprağa düşürüyor, bazıları da fidanları toprakla buluşturuyor. İşte bizim farkımız bu" dedi.

Sorgun, Büyükşehir Belediyesi'nin 2023'e kadar 80 milyon fidan kampanyasının da herkesi kucaklayan bir ufuk olduğunu vurgulayarak, emeği geçenleri tebrik etti.

Programa katılan Konya Valisi Muammer Erol da ağaç dikmenin bahar coşkusunu katmerlendirdiğini belirterek, "Baharın gelişi inşallah milletimizin birliğine, vatanın güzelleşmesine de vesile olacak. Belki 20 yıl sonra buraya gelenlerin Allah razı olsun diyeceği güzellikte ormanlar olacak. Bu gayretleri, güzellikleri artırmalıyız" diye konuştu.

Okullar arası şiir, resim ve kompozisyon yarışmasında dereceye girenlere ödüllerinin de verildiği programda, protokol mensupları ve katılımcılar hep birlikte fidanları toprakla buluşturdu.

Programa, 3. Ana Jet Üs ve Garnizon Komutanı Hv. Plt. Tümg. Haluk Şahar, Büyükşehir Belediyesi KOSKİ Genel Müdürü İsmail Selim Uzbaş, Büyükşehir Belediyesi ve Orman Bölge Müdürlüğü yöneticileri ile öğrenciler ve davetliler katıldı.

Son Fotoğraflar

Tüm Fotoğraflar