Torosların Zirvesi Bozkır'da Üretime Seralarla devam ediliyor.


Konya Tarım  İl Müdürü Duran Seçen, Bozkır İlçemize bağlı Karabayır Mahallemizde örtü altı üretim yapan üreticisi Ramazan Eroğlu'na ait sebze serasını ziyaret etti. 

Konya İl Müdürü Seçen yaptığı açıklamada "Şartlar ne kadar zor olsa da üretmek isteyenin önünde hiçbir zorluğun duramayacağının güzel bir örneği olan üreticimizi tebrik ediyorum. 

Üreticimiz burada 1450 rakımda 4 yıldır serada sebze üretimi gerçekleştirilmekte ve tarımsal üretime katkı sağlamaktadır. KOP projesi ile ilk serasını, sonrasında Göksu Taşeli Havzası Kalkınma Projesi ile ikinci serasını kuran üreticimiz bugün bu noktaya geldi. 

İl ve İlçe Müdürlüğümüz olarak üretimin her aşamasında teknik desteğimiz devam etmektedir. Bu kapsamda örtü altı üretim yapılan bu seramızda biyoteknik mücadele yöntemi ile hastalık ve zararlı takibi düzenli olarak yürütülmektedir. Bu vesileyle emeği geçenlere teşekkür ediyor, bu tip tesislerin ilimizde daha da artması için üreticilerimizi Bakanlığımız hibe ve destekleme çağrılarını takip etmeye davet ediyorum" dedi.

Son Fotoğraflar

Tüm Fotoğraflar