KARATAY BELEDİYESİ HOBİ BAHÇELERİNDE İLK MAHSULLER TOPLANMAYA BAŞLANDI


Modern şehirlerin ve yapılaşmanın sağladığı pek çok kolaylık ve konfor, günümüz şehir insanının hayatında büyük öneme sahiptir. Yaklaşık 10000 yıldan (Neolitik Çağdan) yakın geçmişe kadar yerleşik tarım toplumları olarak hayatını sürdüren ve toprakla ilişkisi yazılı tarihten bile eski olan insanoğlunun, gerçekleşen sanayi gelişmeleri ile toprakla ilişkisinin yerini, büyük bir hızla teknoloji-insan ilişkileri almıştır. Yaşanan bu hızlı değişim, binlerce yıllık bir kültürü oluşturan toprak-insan ilişkilerini azaltarak; bazı boşluklar meydana getirmiştir.


Kentsel Dönüşümün ve modern mimarinin örnek belediyelerinden olan Karatay Belediyesi, ortaya çıkan bu durumu kent içinde yer alan, ama kullanıcılarının kendi elleriyle organik sebze meyvelerini yetiştirebileceği, toprakla uğraşarak günün stresini atabileceği hobi bahçeleri oluşturarak hizmete sunuyor. Yağışların bereketli olduğu ilkbaharın ardından Karatay Belediyesi Saraçoğlu ve Karaaslan Hobi Bahçelerinde yılın ilk hasadı gerçekleştirildi. Bahçe sahipleri mahsullerin lezzetinin satın alınan göre çok daha fazla olduğunu belirterek; kendilerine bu imkanı sunduğu için Karatay Belediye Başkanı Mehmet Hançerli'ye teşekkür etti.


Karatay Belediye Başkanı Mehmet Hançerli vatandaşların kullanıma sunduklarını belirterek; " Toprakla haşır-neşir olarak stres atmaları, ekim-dikim ve hasat zamanında açık havada gerçekleştirecekleri fiziksel hareketlilik sayesinde de fiziksel aktivite içinde olabilmeleri için Saraçoğlu Hobi Bahçemizde 431  parsel, Karaaslan Hobi Bahçelerimizde 252 parsel olmak üzere toplam 683 adet parseli hemşerilerimizin hizmetine sunduk. Çalışmalarımız sosyal anlamda daha da güzel bir Karatay için devam edecektir."dedi.

 

Son Fotoğraflar

Tüm Fotoğraflar