Konya soğuk ve yağışlı havanın etkisine giriyor!

Yoğun kar geliyor
Konya, Karaman, Aksaray ve Niğde soğuk ve yağışlı havanın etkisine giriyor. Akşehir, Doğanhisar, Derbent, Derebucak, Beyşehir, Hüyük, Seydişehir, Ahırlı, Yalıhüyük, Bozkır, Hadim, Taşkent, Derbent, Doğanhisar ilçelerinde yoğun kar beklendiği bildirildi.
 
Meteoroloji Konya Bölge Müdürlüğü, Konya, Karaman, Aksaray ve Niğde'nin soğuk ve yağışlı havanın etkisi altına gireceğini bildirdi.

Bölgemiz genelinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde görülmesi beklenen yağışların, öğle saatlerinden itibaren başta karayolu geçitleri (Konya-Antalya karayolu Alacabel Mevki ile Karaman-Mut karayolu Sertavul) ile Konya'nın güney ve batı ilçeleri (Akşehir, Doğanhisar, Derbent, Derebucak, Beyşehir, Hüyük, Seydişehir, Ahırlı, Yalıhüyük, Bozkır, Hadim, Taşkent, Derbent, Doğanhisar) ve Karaman ile Niğde İl genelinde yer yer kuvvetli (10 ila 20 cm) olacağı tahmin ediliyor.

Rüzgarın bugün öğle saatlerinden, perşembe günü  öğle saatlerine kadar kuzey yönlerden kuvvetli (39-61 km/saat) ve yer yer fırtına (62-74 km/saat) şeklinde eseceği tahmin ediliyor.

Halen mevsim normalleri üzerinde seyreden hava sıcaklıklarının yağışlı ve soğuk havanın etkisi ile mevsim normalleri civarına ve yer yer altına düşeceği bekleniyor.
 
Kar yağışları ve rüzgarın oluşturabileceği ulaşımda aksamalar, tipi, buzlanma ve don, çatı uçması - ağaç veya direklerin devrilmesi gibi olumsuzluklara karşı dikkatli olunması istendi.

Son Fotoğraflar

Tüm Fotoğraflar