Toros Dağlarının zirvelerinde ayı korkusundan ballar erken hasat edildi.


Konya'nın Bozkır ilçesinde arıcılık yapan Balcı Tontul ve aile fertleri kovanlarına dadanan Ayılardan dolayı bu sene karakovan ballarını erken hasat etti.  


Yediden yetmişe tüm aile fertleriyle Arıcılık faaliyeti gerçekleştiren arıcı aile arılıkta sahiplendirdiği kovanların açımında cep telefonlarıyla çekimler yaparak çıkan balları sahiplerine ulaştırıyor.  

Bal hasadı sırasında arılığında açıklamalarda bulunan Tontul "Bu sahiplendirdiğim kovan Tuğba hanımın kovanı. İnşallah 3 aydır beklediğimiz an, Bal alabilecekmiyiz.  Üç dört aydır bu kovana bakmış değiliz, şimdi kovanı açıp durumuna bakacağız bal çıkacak mı göreceğiz.

Olduğumuz bölge 2000, 2200, 2500 Rakım arası bir bölgedeyiz burada Flora çeşitliliği çok fazla. O yüzden bu taraflara arıyı getirme sebebi buluyorum. Buranın bal durumu da kalitesi biraz daha farklı oluyor. Bu yılki bal hasadı önceki yıllara göre normalinden aşağı seviyelerde, Rakım düşük olan yerlerde bal aşırı derecede yoktu ama bizim burası maşallah gayet güzel.  

Bu yüksek rakımlı yörede dört bölgede aramız var ve bölgedeki aralığımızda ayı kardeşimiz içinde bir tane de ona sahiplendirdik. Doğaya saygımız olsun bir tane de o yesin diye bağrımızdan koptu ona ayırdık ama o ne yapmış 6 tane kovan yemiş. Bu kadar yenir mi ya bir tane yeseydin ben o arayı oradan kaldırmazdım be sonra bir tane daha yiyebilirdin ama ne yaptık direkt komple arılarımızı buraya kaldırdık" dedi.  

Ailenin en büyüğü olan ve kendi adını taşıyan torununa arılıkta bakan Vehbi Balık yaptığı açıklamada "Arıcı İbo'nun arılarına bakmaya geldik, İbo'ya yardımcı oluyoruz  

İbo arıya bakarken torunum Vehbi ile vakit geçiriyoruz" dedi.

Son Fotoğraflar

Tüm Fotoğraflar